Hvad gør du når uheldet er ude og tørretumbleren strejker? 5 bud på løsninger her-og-nu

Vinteren er for alvor over os, og dette betyder, at man ikke længere kan tørre tøj udenfor i det gode vejr. Derfor er man nu nødt til at søge indendørs til tørretumbleren. Det er derfor også vigtigt, at ens tørretumbler fungerer præcist, som den skal. Uheld kan dog desværre opstå, som betyder, at man ikke længere kan bruge sin tørretumbler. Panik! Hvad gør du egentligt, når uheldet er ude, og tørretumbleren strejker? Det får du svar på herunder, hvor du får 8 bud på løsninger her-og-nu.

Overvej muligheder for reparation

Inden du går fuldstændigt i panik, er det vigtigt, at du overvejer dine muligheder grundigt. Her er det særligt vigtigt, at du overvejer mulighederne for reparation. Du kan nemlig være heldig, at tørretumbleren kan repareres relativt hurtigt - måske kan du endda selv stå for reparationen!

Inden du kontakter en reparatør, kan du blandt andet undersøge, om overophedningssikringen er slået fra, eller om andre sikringer er gået i stykker. Dette kan du nemlig selv fikse relativt hurtigt. Er problemerne dog større, skal du kontakte en reparatør. Kan tørretumbleren repareres på få dage, og til få penge, kan dette være en løsning.

Brug et tørrestativ

Selvom du ikke kan tørre tøj udendørs, betyder det ikke, at du ikke kan gøre det indendørs. Venter du på reparation af din tørretumbler, kan du altså bruge et midlertidigt tørrestativ. Bor du til leje, skal du være opmærksom på de indendørs tørreregler. I rigtigt mange lejeboliger må du nemlig ikke tørre tøj indendørs i en længere periode, fordi dette kan skabe fugtproblemer. Der er dog få smuthuller! Forklarer du problemet til din vicevært, vil du højest sandsynligt få tilladelse til at foretage midlertidig tørring indendørs.

Lån naboens midlertidigt

Har du ikke mulighed for ovenstående løsninger, har du en tredje mulighed. Her kommer dine naboer i spil! Har du nogle søde naboer, kan du nemlig overveje, om du kan låne deres tørretumbler midlertidigt. Har du nogle venlige naboer, som giver dig lov til dette, skal du selvfølgelig være opmærksom på dit forbrug.

Elpriserne stiger stadig, og det er derfor ikke billigt for dine naboer at tørre dit tøj. Særligt ikke, hvis de i forvejen har et højt forbrug. Du kan derfor eksempelvis tilbyde at betale for dig forbrug. Er det en mindre periode, på få dage, kan du også vælge kun at tørretumble det mest nødvendige - herunder blandt andet undertøj.

Køb en brugt på dba

Har du ikke tid til at vente på en reparation, men har du heller ikke penge til en splinterny tørretumbler? Bare rolig! Du kan sagtens finde gode, brugte tørretumblere på dba til næsten ingen penge. Vælger du at købe en brugt tørretumbler på dba, er der forskellige ting, du skal overveje, før du trykker køb.

Du skal blandt andet overveje, om det er en midlertidig tørretumbler eller en permanent tørretumbler. Er tørretumbleren blot midlertidig, skal tørretumbleren blot fungere tilstrækkeligt i den periode, du skal bruge den. Er tørretumbleren derimod permanent, er det selvfølgelig vigtigt, at den ikke er alt for gammel og slidt.

En anden ting du skal overveje, når du køber en brugt tørretumbler på dba, er, hvor energivenlig den er. Mange ældre tørretumblere er mindre energivenlige. Med de høje elpriser vil en sådan tørretumbler komme til at tage hårdt på pengepungen. Energiskalaen går fra A til D. Her er A det bedste, mens D er det dårligste. En tørretumbler behøver ikke nødvendigvis have energimærket A, for at være god, men den skal dog ikke lægge for langt mod energiklassen D. Du skal altså tænke dig godt om, hvis du vælger at købe en brugt tørretumbler på dba!

Tag et kviklån

Hvis ingen af ovenstående løsninger fungerer for dig, kan du vælge at købe en splinterny tørretumbler. Som tidligere nævnt bløder danskernes økonomi på grund af den meget omtalte energikrise, og det er derfor de færreste, der har penge tilovers til en ny tørretumbler. Går din tørretumbler pludseligt i stykker, har du garanteret ikke en masse penge sat til side til en ny. Så hvad gør du? En af løsningerne kan være at tage et kviklån, så du hurtigt kan købe en ny tørretumbler.

Det er langt fra i alle tilfælde, at det giver mening at tage et kviklån. Kviklån kan hurtigt blive dyre, fordi renterne er ekstremt høje. Dette vil gøre tørretumbleren langt dyrere, end den egentligt var, da du købte den. Vælger du at tage et kviklån til køb af en ny tørretumbler, skal det altså være fordi, at du ved, du kan betale kviklånet efter relativt kort tid. Går din tørretumbler eksempelvis i stykker midt på måneden, kan du vælge at tage et kviklån, og betale det af til næste lønningsdag.

Du kan vælge at tage et almindeligt kviklån, som kan bruges til lige det, du har brug for, men du kan også vælge at tage et specifikt kviklån. Der er mange forskellige muligheder. Er du i tvivl om, hvilket kviklån du skal tage til din nye tørretumbler? Så kan du finde en oversigt, der kan gøre dig meget klogere. Tænk dig godt om, før du tager et kviklån! Det kan hurtigt blive en meget dyr og træls investering.

Menu
Top