Sådan vasker og tørrer du børnenes tøj rigtigt - 5 gode tips

Her får du fem gode tips til hvordan du vasker og tørrer dine børns tøj på den rigtige måde og så tøjet lever længst muligt. Du får også et lille ekstra tips til at få tøjet til at leve endnu længere end dine egne børn kan bruge det.

Små børn laver meget griseri også på deres tøj

Helt små børn bruger en hel masse tøj. Deres tøj får ofte urin og andet på sig. Derfor skal det vaskes ved høje temperaturer. De store mængder af tøj gør det træls at hænge op, så en tørretumbler er nok en okay ide, ind imellem, selv om tøjet har bedst af at blive tørret ude på en snor, i let til god vind.

Nogle måneder om året er det så fugtigt udenfor at det næsten ikke kan lade sig gøre at følge med. I det tilfælde er det en god ide lige at tørre det efter i en tørretumbler.

Tøj der ikke er beskidt med urin eller lignende kan sagtens tørres ved lavere temperaturer.

Barnets flotte trøje med dinosaur motiv

Det flotte dinosaur nattøj eller andet som barnet holder af, må helst ikke vaskes på høje temperaturer og må heller ikke være i maskinen længere tid end nødvendigt. Et kort vaskeprogram ved lav temperatur og kun sammen med lignende farver er det bedste for de fine trøjer med motiver af dinosaurus, prinsesser, enhjørningen eller hvad det nu er.

Stop aldrig de flotte bluser i livlige farver med dinosaurus motiv i tørretumbleren. Hæng dem altid pænt op udenfor, så holder de bedst på både farve og motiv.

Bomuld og viskose skal vaskes og tørres på samme måde

Bomuld og viskose kan vaskes på både høje og lave temperaturer. Tøj der ikke er meget beskidt bør vaskes på lavest mulig temperatur og på kortest tid.

Alt tøj har bedst af at tørre ude, men bomuld og viskose kan sagtens klarer at komme i tørretumbleren.

Uld skal behandles rigtigt for at holde længe

Uld skal vaskes ved meget lave temperaturer og helst i hånden. Brug kun vaskemiddel som er beregnet til uld. Stop aldrig nogen sinde dit uld i en tørretumbler. Hæng det op ude i vinden, eller spred det ud på et stativ indendørs.

Uld skal ikke vaskes så tit som alt andet tøj. Uldne sokker, sweatre, halstørklæder og hvad du ellers har, kan luftes et døgns tid i stedet for at blive vasket.

Vask kun børnenes uld, når det er rigtigt beskidt.

Uld der er superwash kan gå i vaskemaskinen

Uld der er superwash kan faktisk godt gå i vaskemaskinen. Du skal bare sørge for at vælge et program med lav temperatur og kort vasketid.

Igen skal du huske kun at bruge vaskemiddel som er beregnet til uld. Uanset om dit uld er superwash eller ej, må det under ingen omstændigheder komme i tørretumblere. Det ødelægger pænt uld fuldstændigt.

Giv den flotte trøje med dinosaurus motivet videre

Børn når sjældent at slide deres tøj op selv. De vokser som regel ud af det inden det er slidt og falmet. De kommer selvfølgeligt til at ødelægge noget af tøjet. Huller på knæene kan ikke undgås.

En sjov lap med et dino motiv kan sagtens rede et par børne bukser og give dem forlænget levetid. Lynlåse der går i stykker er bare øv. Det er en omstændig proces at udskifte en lynlås så det ser pænt ud.

Er tøjet ikke i stykker, men bare blevet for småt er det en super god ide at give det videre. Har du ingen i omgangskredsen der kan bruge tøjet, kan du altid aflevere det i en genbrug. Du kan også være heldig at finde noget nyt til dine egne børn, i den rette størrelse, når du alligevel er i butikken.

Tøj meget ressourcekrævende at fremstille, hele processen igennem. Ved at give tøjet forlænget levetid, sparer du miljøet for unødig belastning. Win win, du sparer både på dine penge og du belaster miljøet mindst muligt.

Menu
Top