Sådan sparer du penge når du køber møbler eller hvidevarer til boligen - 8 gode råd

Er du på udkig efter nye møbler eller hårde hvidevarer til din bolig, så læs med herunder og få et par gode råd til hvordan du kan spare lidt håndører i processen. At gå ind i den første den bedste butik, som sælger møbler eller hårde hvidevarer, er ikke altid den billigste løsning. Alt efter om det er klassiske design møbler, robuste samle selv møbler eller bare møbler til studielejligheden, så er der forskellige veje at gå. Det samme gælder for hårde hvidevarer.

Nye møbler i din lokale møbelforretning

I den lokale møbelbutik kan du fint finde inspiration. Måske du også med fordel kan købe dine møbler der. Det afhænger meget af hvilket møbel du er ude efter. De klassiske møbler, som eksempelvis lille petra af Viggo Boesen, kan variere rigtigt meget i pris.

I din lokale møbelforretning er der ikke noget galt i at spørge ind til prisen. Med lidt held og med en grundig research, i forhold til markedets priser, fra din side, kan du muligvis forhandle dig til en god pris. Hvis ikke, så kan du bare bruge butikken som inspiration og købe dit møbel et andet sted.

Nye hårde hvidevarer i din lokale hvidevarer butik

Er det hårde hvidevarer du er på udkig efter, er det lidt den samme deal. Jo bedre du har sat dig ind i priserne på forhånd, jo nemmere er det for dig at forhandle en god pris frem. Hårde hvidevarer branchen er ikke helt det samme som møbelbranchen. De forskellige forhandlere i hårde hvidevarer, holder skarpt øje med hinandens priser og er derfor oftere tilbøjelige til at indgå i en pris forhandling med deres potentielle kunder.

Nye møbler i en online møbelforretning

At købe møbler i en online møbelbutik har både fordele og ulemper. Er det et design møbel du er på udkig efter, kan det være lidt risikabelt bare at købe det på nettet. Ikke to møbler i den kategori er helt ens. Træets beskaffenhed, bearbejdningen, polstringen eller fletningen kan variere meget fra møbel til møbel. Til gengæld er prisen ofte det gode ved en online møbelbutik. De fleste online butikker har ikke de samme driftsomkostninger som fysiske butikker og kan derfor være rigtigt skarpe på prisen.

Nye hårde hvidevarer i en online butik

Hårde hvidevarer er de samme, uanset om du køber dem i en fysisk butik eller i en online butik. Fordelen ved en online butik er, som med møbler i online butikker, at prisen af og til godt kan være langt bedre end i en fysisk butik.

Nye møbler når fabrikkerne holder fabriksudsalg

Nye møbler kan ind i mellem erhverves til helt fantastisk gode priser. De gamle klassikere, som eksempelvis førnævnte lille petra af Viggo Boesen, bliver nogen gange, uden forvarsel, helt vildt populære. Fabrikkerne skynder sig at lægge produktionen om, for at komme efterspørgslen til livs. Ofte får fabrikkerne produceret for mange møbler, i deres iver på at mætte markedet.

Møbler som ikke bliver solgt, ryger på lageret. Når lageret er alt for fuld af fine klassiske møbler af vores allerbedste designere, bliver fabrikken nødt til at sælge ud. En anden slags udsalg fra fabrikkerne kan også forekomme. Ind i mellem bliver der produceret nye møbler, som ikke helt lever op til standarden.

Det sker eksempelvis, hvis en ny lærling er kommet til og ikke helt har håndværket på plads endnu. Disse møbler bliver sorteret fra og kan også komme på udsalg som anden sortering. Det ligger ikke fast, som eksempelvis Black Friday, hvornår fabrikken vælger at holde deres udsalg. Det er bare med at holde øjne og øre åbne og slå til når det sker.

Brugte møbler fra genbrugsbutikken

Alt efter hvad du leder efter, kan genbrugsbutikkerne også være et godt sted at finde gode ting, til fornuftige priser. Leder du efter de gamle klassikere, kan du ind i mellem være heldig at finde dem i en genbrugsbutik. Det er ikke altid at de er i så god stand, når du finder dem i en genbrugsbutik. Til gengæld kan det ofte betale sig at få dem restaureret, frem for at købe en helt ny. Har du selv en lille snedker i maven, kan der nemt være rigtig mange penge at spare på denne måde.

Genbrugsbutikkerne ligger ikke altid inde, med lige netop det du leder efter. Vil du gerne finde dit møbel i en genbrugsbutik, er det en smart ide at holde øje med flere butikker over en periode. Når møblet dukker op, er det bare med at være klar.

Brugte hårde hvidevarer er ikke altid den bedste ide

At købe brugte hårde hvidevare er ikke altid en oplagt ide. Er det et meget dyrt mærke og er varen ikke særlig gammel, kan du godt overveje det. er det et almindeligt køleskab, vaskemaskine eller en anden hård hvidevare, så er det nok bedst at kigge i tilbudsavisen og købe det fra nyt.

Brugte møbler fra online markedspladser

Designer møbler er født med en sjæl. Den forsvinder ikke. Heller ikke selv om møblet bliver gammel og flosset i kanten. På online markedspladser kan du finde Dansk design i alle prisklasser, og i alle grader mellem sprit ny og næsten ubrugelig. De interessante er dem der nærmer sig ubrugelige.

Jo mere medtagede møblerne er, jo billigere bliver de. Men, hvis du selv kan sætte møblet i stand, og dermed give det et hjerte, ud over den sjæl som det er født med, så er der virkeligt mange penge at spare. Har du ti tommelfingre, er der stadig penge at spare, selv om du skal lægge en restaurering oven i prisen.

Menu
Top