Købsguide til billig tørretumbler

En tørretumbler er en af de ting, der kan være svære at undvære i dagligdagen. Det kan dog være svært at navigere mellem de mange mærker og modeller, man kan vælge imellem. Blandt nogle af de mest populære fabrikanter finder du Bosch, Electrolux, Miele, AEG og Siemens. Der er dog også mange andre mærker at vælge imellem.

Derfor kan du med fordel læse med i denne guide, hvis du er på jagt efter en ny, billig tørretumbler.

Her vil vi gennemgå de vigtigste overvejelser, du bør gøre dig inden købet, så du kan være sikker på at finde en maskine, der passer perfekt til dine ønsker og behov.

Skal jeg vælge en billig tørretumbler med kondens eller aftræk?

Generelt set er tørretumblere inddelt i to kategorier, nemlig kondenstørretumblere og aftrækstørretumblere.

De to typer fungerer på forskellige måder og har hver især deres fordele. Fordelen ved en kondenstørretumbler er, at du kan stille den, hvor du har lyst.

Den kræver nemlig ikke, at der skal laves et hul i væggen til at lede vandet væk, da fugten samles i en beholder. Alt der er brug for, før maskinen er køreklar, er forbindelse til en stikkontakt. Det giver en stor frihed i forhold til indretningen i hjemmet og kan især være en fordel, hvis du i forvejen bor i en mindre bolig. Ved køb af en billig tørretumbler med aftræk skal du være opmærksom på, at fugten fra maskinen skal kunne løbe væk gennem en slange, så den kan komme helt udenfor hjemmet.

Hvilken kapacitet skal jeg gå efter?

Kapaciteten angives efter, hvor mange kilo tøj du kan tørre ad gangen.

Hvilken kapacitet, du bør gå efter, afhænger derfor af, hvor meget tøj du normalt vasker og tørrer ad gangen. Har du en stor familie med flere børn samt masser af kogevaske, der ofte skal tørres, kan det betale sig at kigge efter en maskine med en stor kapacitet på 7-8 kilo.

Er I få mennesker i husstanden, eller bor du alene, kan du med fordel kigge efter en maskine med mindre kapacitet på 6-7 kilo. Ved at undgå at investere i en maskine med for stor kapacitet til dine behov kan du spare penge på energiforbruget.

Ved at undgå at investere i en billig tørretumbler med en for lav kapacitet kan du være sikker på, at al dit tøj bliver tørt i samme omgang, hvilket også er billigere i længden. Som udgangspunkt kan det svare sig at finde en tumbler med en kapacitet, der svarer til din vaskemaskines kapacitet.

Hvilket energimærke skal jeg vælge?

Skalaen for energimærket for en tørretumbler strækker sig fra A til G, hvor A+++er det mest miljøvenlige. Når du leder efter billige tørretumblere, kan det især betale sig at kigge efter et godt energimærke såsom A eller derover.

Det skåner nemlig ikke alene miljøet, men også din pengepung i længden, hvis maskinen er energieffektiv og ikke sluger for meget strøm i drift.

Bør jeg købe en tørretumbler med elektrisk styring?

Vil du også gerne spare penge på din billige tørretumbler i længden, så kan det svare sig at kigge efter en model, der giver mulighed for elektronisk styring. Her kan du vælge, hvor tørt du vil have dit tøj — om det eksempelvis skal være meget tørt eller blot klar til strygning — og maskinen vil automatisk stoppe, når den ønskede tørhedsgrad er nået.

Dette står i kontrast til tidsstyring, hvor du vælger et bestemt tidsinterval, og maskinen først stopper, når tiden er gået, selvom tøjet muligvis har været tørt længe inden eller ikke er tørt endnu. Med elektronisk styring kan du spare flere minutter ved hver tørring, hvilket i længden kan betyde store økonomiske besparelser.

Menu
Top